חיסון דלקת קרום המוח

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

13/06/2016 | 20:20 | מאת: עמרי

שלום. אני נימצא כבר באפריקה בגינאה המשוונית למשך שלושה חודשים (עבודה). פתאום קראתי בנושא והבנתי שלא התחסנתי כנגד מנינגקוק (דלקת קרום המוח). הייתי בקרבי בצבא וכנראה שקיבלתי חיסון זה בצבא, אך זה היה ביולי 2009. אני מניח שאולי מה שקרה זה שהרופא טעה וחשב שהתגייסתי יותר מאוחר לצה"ל. האם החיסון חשוב למקום בו אני נמצא ? עד כמה המצב בעייתי ? תודה רבה

13/06/2016 | 22:13 | מאת: עמרי

לפחות מאז הגיוס (אני לא יודע אם קיבלתי בגיוס או לא) האם זה בעייתי ?

גם לפוליו אין הנחיה לחיסון באזור שלך אם בכ"ז תרצה חיסון זה ניתן לקבלו במרפאות המטיילים מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

החיסון הניתן למתגייסים יעיל במשך 5 שנים מאז הגיוס באזור שבו אתה נמצא אין הנחיה לחסן כנגד דלקת קרום המח במידה ואתה איש צוות רפואי כדאי אולי בכ"ז בהזדמנות הבאה שאתה בארץ להוסיף את החיסון מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

14/06/2016 | 11:13 | מאת: עמרי

תודה דוקטור על התשובה המהירה. אם ככה לדעתך אין לי בעייה לסיים את שהותי במדינה מבלי לקבל את החיסון ? (נותרו עוד כחודשיים וחצי) אני מדגיש שוב שגם פוליו וגם טטנוס לא קיבלתי לאחרונה

מנהל פורום רפואת מטיילים