זיקה בפליפינים וכניסה להיריון

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

23/04/2016 | 23:07 | מאת: הדר

שלום רב, אני ובעלי מתכננים לטוס בקרוב לפיליפינים לירח דבש. ובמקביל, מתכננים היריון. הבנו שיש את נגיף הזיקה באיזור ואנו חוששים מהשלכותיו ותוהים לעצמנו אם לבטל את הטיסה או לחלופין לדחות את תוכניותינו להרות. מה השלכות הנגיף? כמה זמן צריך לחכות עם כניסה להיריון מרגע החזרה לארץ? נשמח לתשובות בנושא, תודה

למרות שרוב ההתפרצות של הזיקה הוא במרכז ודרום אמריקה הרי שהו קיים גם בפיליפינים אם כי אין דיווחים רבים מומלץ שימוש מונע על אמצעים דוחי יתושים במיוחד בשעות היום מומלץ להמנע מהריון מספר חדשים לאחר הביקור - לא ידוע כמה זמן במדויק. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים