טיול בגובה 2400 -2500 מטר עם אסטמה וסוכרת

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

03/04/2016 | 19:37 | מאת: אורית

שלום אנחנו אמורים לטייל באיזור ליגיאנג יונאן בסין. בני בן ה 15.5 הינו עם סוכרת נעורים ועם אסטמה קלה מאד. משתמש במשאף 2-3 פעמים בשנה. אנחנו מגיעים לגובה 2400 מטר בטיסה מגובה של 1800 מטרים שבו נשהה כ 10 שעות. אשמח לדעת האם יש הנחיות לגבי השהיה בגובה גם בהקשר של הסוכרת וגם בהקשר של האסטמה. כמו כן, האם אנחנו מגיעים במהירות גבוהה מידי לגובה? כלאמר מפני הים לגובה 1800 מטר בטיסה, כמה שעות שהייה וטיסה נוספת לגובה של 2400 מטר? בברכה ובתודה

ביומיים הראשונים קיימת הרגשת חוסר נוחות של קושי לבצע מאמצים רגילים, דפיקות לב מואצות ונשימת יתר. המלצה לנוח, להמנע ממאמצים, לשתות הרבה (לא קפה תה ואלכוהול). ניתן להשתמש בכדורים להקל עת התופעות. מומלץ ייעוץ במרפאת מטיילים קרובה לאזור מגוריכם. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

04/04/2016 | 10:58 | מאת: אורית

תודה על המענה המהיר. כפי שכתבתי אנחנו טסים לגובה של 2400 - 2500 מטרים ביום הראשון לא נעשה מאמץ גופני ונשתה מיים בהתאם להמלצתך. 3 שאלות נוספות: 1. האם מומלץ לקחת כדורים לגובה כזה? אם כן, מתי להתחיל לקחת? הרם הכדורים מונעים את הסימפטומים או עוזרים לגוף להסתגל? 2. באיזה מצב צריך לרדת מהגובה? 3. האם מומלץ להשתמש בחמצן במקרה הצורך במרפאות בסין באיזורים נידחים? האם זה לא מסוכן בהיבט של זיהומים והדבקות במחלות? האם יש קיט שניתן לרכוש בארץ? אני מודה לך מאד בברכה אורית

מנהל פורום רפואת מטיילים