נשיכת כלב באזור כפרי בדרום אמריקה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

15/03/2016 | 18:03 | מאת: אסף

שלום ד"ר, לפני כ-48 שעות נשך אותי שתי נשיכות קטנות כלב שחלף על פניי. הנשיכות לא כאבו ולכן חשבתי שלא היה נזק אבל ראיתי שהמכנס שהייתי איתו נקרע באזור הנשיכה והכלב השאיר לי סימניים קטנים של שריטות על הרגל. כעבור 3 שעות לאחר שקראתי קצת שטפתי את השריטה עם מים וסבון, שרף מעט. מרבית האנשים שהתייעצתי איתם כולל הרופא במוקד הרפואה המקומי אמרו לי שזה שטחי ושאין סיכוי שנדבקתי והרופא פשוט נתן לי תרופה אנטיביוטית ששמה cefalexina ואמר לי לקחת כל 6 שעות במשך יומיים. הוא ציין שאין שום בעיה וגם האנטיביוטיקה היא רק בשביל שאוכל להיות רגוע ושאין בה צורך של ממש. עשיתי טרום הטיול את כל שלושת החיסונים (לפני כשלושה חודשים) כרגע אני מודאג כי ככל שקראתי יותר הבנתי שגם במקרה שהכלב גורם לשריטה שנראית "קטנה" יש להתחסן את שני החיסונים הנוספים. כרגע אני מודאג ולא יודע אם לסמוך על קביעת הרופא שלא תאמה את כל ההמלצות שקראתי עליהן באינטרנט וגם לא יודע אם לקחת את האנטיביוטיקה או לא.. עברו כבר 48 שעות מאז הנשיכה כאמור ואני כבר מתחיל להיות לחוץ כי הבנתי ששני החיסונים המשלימים צריכים לבוא בטווח של השלושה ימים שאחרי הנשיכה. אשמח לתשובתך המהירה, תודה!

אני מניח שאתה מתכוון שקיבלת בארץ 3 חיסונים כנגד כלבת. מציע לך לפנות (במהירות האפשרית) למרכז רפואי לקבל עוד 2 מנות של חיסון. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

16/03/2016 | 12:11 | מאת: אסף

מנהל פורום רפואת מטיילים