חיסוני ילדות וחיסונים לפני טיול

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

30/06/2015 | 10:37 | מאת: דלית

שלום ד"ר יצחקי האם אדם שקיבל שהיה תינוק את החיסון לצהבת A יעשה שוב את החיסון לפני נסיעה לארצות בהן החיסון מומלץ? הבנתי שלא תמיד הגוף מפתח נוגדנים אחרי חיסון.. בודקים רמת נוגדנים לפני נסיעות?

נכון שלא כל האנשים מפתחים נוגדנים. למרות זה מקובל להניח שמי שקיבל שני חיסונים בילדותו מחוסן לשנים רבות כנגד המחלה. אפשר לבדוק המצאות נוגדנים בדם במסגרת קופות החולים. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.i

מנהל פורום רפואת מטיילים