שאלה חיסון כלבת האם מותר

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

16/02/2023 | 09:55 | מאת: ליה

שלום. אני אמורה לטוס למרכז אמריקה והמליצו לי לקבל שתי מנות של חיסון נגד כלבת (verorab). מכיוון שאני מטופלת במבטרה (מדוכאת חיסון). אני מבינה שאסור לי לקבל חיסונים מסוג חי או חי מוחלש. האם החיסון הזה של כלבת הוא מסוג חי או חי מוחלש? או שמותר לי לקבל אותו? בנוסף האם ידוע לך אם יש בדיקת נוגדנים שאפשר לעשות כדי לוודא שהתפחו נוגדנים לחיסון כלבת (בגלל שאני מדוכאת חיסון אני לא מפתחת נוגדנים להרבה חיסונים)?

החיסון מומלץ למי שנוסע למדינות עולם שלישי שבהן מחלת הכלבת קיימת, לתקופה ארוכה (מעל חודש)? החיסון הוא מומת ואת יכולה לקבל אותו. לא מקובל לעשות בדיקת נוגדנים לאחר החיסון. בכל מקרה רצוי לשמור מרחק מבעלי חיים כמו כלבים קופים או יונקים אחרים. חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים