האם יש צורך בחידוש חיסונים לאחר טפולים כימותרפיים ואחרים

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

03/12/2022 | 16:25 | מאת: דרור

שלום רב, לגבי מטיילים מבוגרים (60) שחוסנו בעבר באופן מלא כנגד המחלות שיפורטו להלן ועברו לאחר מכן טפולים כימותרפיים ו טיפולי CART ונוגדנים דו ראשיים וחלפו כשנתיים ממועד הטפולים - האם הם זקוקים לחידוש החיסונים או חלקם - צהבת A + צהבת B – בוצעו ב 2008. חזרת חצבת אדמת ואבעבועות - ניתן דחף ב 2017 לפי הנחיית משרד הבריאות דלקת קרום המוח ניתן ב 1991. קדחת צהובה - בוצע 7.16. האם ככלל מומלץ דחף כל 10 שנים – והאם לאור טיפולים נדרש לחזק כבר עכשיו? טטנוס – בוצע 2022, טייפואיד – טיפוס – 2016 למיטב ידיעתי נדרש בכל מקרה לחדש כל 3 שנים? בנוסף אודה על התייחסות האם נדרש מעבר לחיסונים שפורטו מעלה חסון נוסף בנסיעה למלדיבים + דובאי או בנסיעה לבורמה + לאוס.

מומלץ לפנות עם פנקס החיסונים לפגישה במרפאת חיסונים באיזור מגוריכם חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים