זיקה והריון במדינות

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

06/02/2022 | 22:27 | מאת: נטלי

היי אני בהריון בשבוע 16. האם ניתן לנסוע לקובה-קוסטה ריקה בשלב זה? או לתאילנד? שואלת בגלל הזיקה. לא מצאתי נתונים עדכניים על הדבקה אך המדינות צבועות בcdc ככאלו שמומלץ להימנע מלבקר בהן. האם אוכל לטוס לשם אחרי שבוע 20 כשהמערכות הקריטיות של העובר יתפתחו? מה הסיכון להידבק במדינות אלו והאם יש דרך להימנע? תודה! נטלי

התפתחות האיברים בעובר מסתיימת בשבוע ה 12 ולא ה 20 וירוס הזיקה מצוי גם במזרח הרחוק אך בעיקר במרכז אמריקה וקריבים חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

07/02/2022 | 12:51 | מאת: נטלי

בהמשך לשאלה שלי

מנהל פורום רפואת מטיילים