כדור נגד מחלת גבהים

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

30/11/2021 | 15:43 | מאת: עצית

רופא ממרפאת מטיילים אסר עלי אורמוקס עקב מחסור בG6pd ובמקום זאת נתן לי שילוב של אטופן ודקסמטזון. ההם התחליף הזה הוא ראוי ועוזר כמו האורמוקס. אשמח למתן תשובה

הדעות חלוקות אם התרופה אסורה בנשאים של G6PD. הרוב סבורים שתרופה זו לא מהווה סיכון לנשאים של הגן. ראת את הקישור הבא שאינו כולל את התרופה ברשימת התרופות שאסורות: https://www.tasmc.org.il/Dana-Dwek/Articles/Pages/G6PD.aspx חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

01/12/2021 | 13:32 | מאת: עמית

כן את זה הבנתי. השאלה עם האלטרנטיבה שצייתי היא בסדר. אני כן מתכן לעשות טרקים בגובה ואף רופא אינו נותן לי תשובה חד משמעית. במרפאת מטיילים ציינו שזו הדרך ואילו הרופאת משפחה בכלל לא מבינה מה הקשר של הכדורים. מה ממליץ לעשות?

מנהל פורום רפואת מטיילים