חיסון כלבת וחיסון פייזר לקורונה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

11/10/2021 | 19:09 | מאת: עופר

האם ידוע על אינטראקציה שלילית מבחינת הפרעה לאפקטיביות בין חיסון פייזר לחיסון רביפור זריקת דחף נגד כלבת? ננשכתי לפני שבוע וחצי ע"י עטלף בפולין, חוסנתי בשתי מנות דחף של רביפור ושוקל להמתין זמן מה עד קבלת חיסון 3 של פייזר. א. האם החיסונים של פייזר שקיבלתי בפברואר עלולים לפגוע ביעילות זריקת הדחף של רביפור? . ב. כמה זמן מומלץ להמתין מזריקת הדחף של רביפור לחיסון מספר 3 של פייזר?

מאחר וחיסוני MRNA הם חדשים אין מידע לגבי אינטראקציה שלהם עם חיסונים אחרים. לא נראה לי שיש סיבה לדאגה ריווח של שבועיים בין החיסונים נראה לי הגיוני אך אם אין ברירה אפשר גם לעשותם בסמיכות אחד לשני חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

12/10/2021 | 10:25 | מאת: עופר

מכיוון שכלבת היא מחלה חשוכת מרפא האם לא הגיוני היה בראש ובראשונה לבדוק אינטראקציה שלילית עם פייזר? האם לא קיימת גישה למחקר ספציפי שמתייחס לסוגייה זו ואם לא קיים ייתכן שזה מחדל נוראי ומדוע לא קיים לאזרח מידע בעניין זה? לגבי זמן ההמתנה, הרביפור מתחיל את פעולתו רק אחרי שבוע, האם שבועיים יספיקו להמתנה? לאור המידע על פעולת רביפור האם לא כדאי להמתין יותר זמן ואם כן אז כמה?

מנהל פורום רפואת מטיילים