שאלה לגבי מיאזיס בארץ

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

08/06/2021 | 21:12 | מאת: דוד

בס״ד למומחה שלום רב אירע לי היום מקרה שבקרבת סל הכביסה שלי גיליתי כמות גדולה של זחלי זבובים לבנים (לפחות כך הבנתי שאלו זחלי זבובים) רציתי לשאול האם יתכן שיזחלו אל תוך הבגדים ואולי יטילו שם ביצים, והאם אפשרי שיגרם כך חלילה מיאזיס. איך ניתן למנוע דבר כזה? ומה יש לעשות עם הבגדים עצמם??

מיאזיס נגרם רק בעת הטלת הזבוב לגוף עצמו, פצע למשל. אין סכנה כזו מהטלה של זחלים מחוץ לגוף. חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

09/06/2021 | 23:55 | מאת: דוד

תודה רבה! הרגעת אותי מאוד… בנוסף אשאל - האם לא יתכן שהזחל עצמו יגרום חלילה למיאזיס? והאם יש בכלל מקרי מיאזיס בארץ או שהדבר אנדמי לארצות אקזוטיות?

הזחלים הופכים לזבובים ו....עפים בארץ רואים מיאזיס לעיתים רחוקות בפצעים כרוניים בעיקר. חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים