תולעת שחורה באסלה. האם מקורה במעיים/בגוף?

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

01/03/2021 | 10:15 | מאת: י

שלום, לפני כחודש הבחנתי בתולעת שחורה (בגודל של כ-1-2 ס"מ, קשה לי להעריך) נעה במי האסלה. הבוקר הבחנתי בתולעת דומה שוב. לציין שאין לי תסמיני גרד בפי הטבעת ושבחצי השנה האחרונה ירדתי מעט במשקל (ייתכן כתוצאה משינוי תזונתי שעשיתי). ברקע: - חשד למחלת כליה (IgaN). - בסוף שנה שעברה נטלתי סטרואידים במינון גבוה בעקבות RVO (חסימת כלי דם) בעין. - מזה שנים - תסמיני IBS, בעיקר נפיחות/גזים בלילה. - אי סבילות ללקטוז, פרוקטוז וסורביטול. בדיקות אנדוסקופיות במהלך השנים תקינות. - בשנים האחרונות חסרים בויטמיני D, B12, Folic Acid, ייתכן על רקע התזונה. - בשנת 2009 ביקרתי במזרח הרחוק (בעיקר תאילנד), ומאז הופיעו מיקרוהמטוריה ופרוטאינוריה בשתן. תמונות וסרטון בקישור הבא: https://drive.google.com/drive/folders/1hVYGRuMldJY41UK-AXbd6gfzzxeXopAF?usp=sharing 1. האם סביר שתולעת הגיעה אל האסלה מתוך גופי? 2. האם עליי לבצע בדיקות כלשהן (דוגמת בדיקת צואה)? תודה מראש, י

כדי לדעת אם מקור התולעים הוא מהצואה מציע לבצע 3 בדיקות צואה עוקבות לפרזיטים. בדיקה זו מבוצעת במעבדות של קופות החולים חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים