סיכון להדבקות בקורונה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

04/03/2020 | 10:35 | מאת: איריס

שלום רב, זוג חברים חזרו מווייטנאם לפני שבועיים, בטיסה עם קונקשיון בבנקוק. הוראת הבידוד לא חלה על קונקשיון כזה. שבוע לאחר חזרתם חלה הבעל בסינוסיטיס וטופל באנטיביוטיקה. שלשום בערב, פחות משבועיים לאחר החזרה, סבל מחום (שלא חזר), ולאחר שבדיקת דם הראתה קיום של דלקת בגוף, עשה צילום ריאות אתמול ואובחנה אצלו דלקת ריאות קלה. רופא המשפחה דיבר עם משרד הבריאות שאמר שאין צורך בבדיקה לקורונה. הרביתי להיפגש עמם בשבוע האחרון. אני בת 62 וסובלת מאסטמה. האם ייתכן שהחבר לקה בכל זאת בקורונה קלה עם מעט תסמינים, ובכל זאת הוא מדבק? האם יש הגיון בכך שאמנע כעת ממגע עם ילדי (שאינם גרים בביתי) ועם נכדי התינוק? למותר לציין שאני מאד מודאגת. תודה.

מציע שהחבר שלך יפנה למד"א (טלפון 101), יספר את הסיפור שלו ויבקש להיבדק לקורונה. חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים