שאלה לגבי הידבקות בקדחת דגני

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

01/12/2019 | 19:48 | מאת: צופה

שלום רב, באוגוסט האחרון בילנו כל המשפחה בהודו באזורים של דרמסלה וראגסטאן. בני בן ה7 חלה והעלה חום גבוה מאד במשך 10 ימים (התחיל כשהיינו בדרמסלה ונמשך כשהיינו בראגסטאן) עשינו לו בדיקות דם המצורפות בקובץ. שאלתי היא- האם רואים בבדיקות הדם שלא חלה בקדחת דגני? או שלפי בדיקות הדם לא בטוח שבדקו זאת? האם אפשר לשלול בוודאות קדחת דגני לפי בדיקות הדם שעשה? כמו כן, כשהגענו לרגסטאן אני הייתי עם כאבים מאד חזקים בשרירי האגן והגב מספר ימים וחולשה כללית, ללא חום. לא עשיתי בדיקות דם. האם יש בדיקות שאוכל לעשות היום (לאחר 4 חודשים) כדי לוודא אם נדבקתי בדגני? אנחנו רוצים ליסוע שוב למזרח וחוששת לבריאתותינו מכיוון שהבנתי שתחלואה שנייה בדגני מאד מסוכנת. המון תודה ושבוע נעים

מאחר ואין קובץ מצורף איני יכול להתייחס לבדיקות שאין לי אפשרות לראות. אפשר לבדוק אם חלית בקדחת דנגה באמצעות בדיקה סיירולוגית (בדיקת דם). יש תאוריה שהדבקות שנייה עלולה להיות חמורה יותר - אין בטחון שהתאוריה נכונה. מאחר ואין עדיין חיסון יעיל הדרך היחידה להפחית סיכון היא למנוע עקיצת יתושים חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים