סתירה בהנחיות משך לקיחת כדורי גובה בנפאל

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

13/09/2019 | 10:45 | מאת: אריק

שלום, אנחנו יוצאים לטרק סובב האנפורנה בעוד מספר ימים. על מנת לעזור להתמודד עם הגובה, קיבלתי מרשם ממרפאת מטיילים לאורמוקס במינון 125 מ"ג, פעמיים ביום, למשך 4 ימים עם הנחייה להתחיל לקחת יום לפני ההגעה לגובה 2,500 מטר. בנוסף, קיבלנו מדריך כתוב (של מכבי) שבו רשום לקחת את כדורי הגובה יום לפני ההגעה ל-2,500 מטר ועד הגעה לשיא הגובה. ההגעה לשיא הגובה בטרק היא בגובה 5,500 ואורכת 8-10 ימים כך שיש סתירה בין ההפניה למדריך הכתוב. השאלה היא - האם עדיף לקחת את הכדורים החל מ-2,500 מטר למשך 4 ימים בלבד או להמשיך אותם 8-10 ימים עד ההגעה לשיא הגובה? יש מספיק כדורים בקופסת האורמוקס שקניתי לשתי האופציות. תודה רבה!

1/2 כדור פעמיים ביום החל מגבה 2500 ועד הגעה לגבה השיא. חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים