שאלה בקשר לחיסון נוסף של חצבת

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

30/07/2019 | 17:04 | מאת: דוד

שלום וברכה דר..אני יליד שנת 81 ונולדתי בישראל אני יודע שלפי משרד הבריאות חיסנו בשתיי מנות בשנתון שלי..משום מה ממה שאני רואה ומבין בפנקס שיש אצלע רשום רק פעם אחת שחוסנתי . או שלא רשמו את זה בפנקס כמו הרבה אנשים בשנה הזאת או שפשוט פספסתי.עשיתי בדיקת נוגדנים ויצא לי borderline..האם עליי להתחסן שוב לדעתך?

נראה לי שאת מחוסנת אם את מודאגת תמיד אפשר להוסיף עוד מנה כחיזוק חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

01/08/2019 | 17:21 | מאת: דוד

תןדה על התשובה קודם כל אני גבר..יש לי רק תיעוד של מנה אחת שקבלתי .לפי מה שהבנתי זה לא נקרא מחוסן?

אם אתה חושב שקיבלת רק מנה אחת אתה יכול לבקש לקבל מנה שניה. המנה הראשונה נותנת הגנה של 93% והשניה של קרוב ל 100% בכל מקרה עדיף לקבל 2 מנות ולא אחת

02/08/2019 | 12:26 | מאת: דוד

תודה רבה זה בדיוק הנקודה שאני לא יודע אם קבלתי מנה אחת או שתיים ..לפי הפנקס קבלתי אחד אבל בשנתון שלי קבלו 2 מנות ויצא לי בבדיקת נוגדנים גבולי ..מה דעתך ד"ר האם הכרחי לקבל עוד מנה בכזה סיטואציה?

מנהל פורום רפואת מטיילים