חזרה מהודו והדבקות בזיקה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

16/05/2019 | 12:06 | מאת: טל

שלום ד"ר, אני בהריון ובן זוגי חזר לא מזמן מהודו מחופשה קצרה. המליצו לנו שייבדק על מנת לוודא שלא נדבק בזיקה לפני שאנחנו מקיימים יחסי מין. שאלה 1: איפה אפשר להיבדק? בקופת חולים הסתכלו עלינו כאילו נפלנו מהשמים. בנוסף, קראתי את הדבר הבא: היו מקרים מעטים שבהם גברים שנדבקו בזיקה הדביקו בנות זוג ביחסי מין. משרד הבריאות ממליץ לגברים המבקרים במדינות הנגועות בנגיף להשתמש בקונדום בעת שהם מקיימים שם יחסי מין וכן במשך ארבעה שבועות לאחר שעזבו את האזור שבסיכון. שאלה 2: מה קורה אחרי 4 שבועות? זה עובר מעצמו? מה זה ה4 שבועות האלה? תודה מראש! טל.

נגיף הזיקה יכול להשאר בזרע גם מספר חדשים ולא רק שבועות כדי להבדק אפשר לפנות לתה"ש למעבדת נגיפים. בקופ"ח אמורים לבצע את הבדיקה לנשים הרות מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

17/05/2019 | 15:19 | מאת: טל

תודה. זה משהו שעובר לבד אחרי זמן מסויים? או שבהכרח נדרש טיפול תרופתי?

מנהל פורום רפואת מטיילים