חיסון לקדחת צהובה בפנמה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

10/10/2018 | 06:19 | מאת: ארז

שלום, הייתי במרפאת מטיילים עקב נסיעה לפנמה, והרופא המליץ שאם נעבור בפנמה סיטי ובאיי סאן בלאס כדאי לעשות חיסון לקדחת צהובה. מצד שני באתר של ארגון הבריאות העולמי (WHO) כתוב בדוח האחרון שהתפרסם שבפירוש אין צורך בחיסון לקדחת צהובה לנוסעים לאיי סאן בלאס, מה מכריע במקרה כזה? האם ידוע לך על האיזור? האם נדרש בו החיסון במידה ונשהה באיים פחות מ24 שעות?

קדחת צהובה נמצאת בפנמה באזור שנמצא מזרחית לתעלה. העיר פנמה סיטי עצמה לא באזור הנגוע. מפות של אזורי המחלה ניתן למצא באינטרנט. למשל: https://www.google.co.il/search?q=yellow+fever+map+panama&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiMkte9if_dAhVLL8AKHWy5AWMQ_AUIDigB&biw=1396&bih=657#imgrc=iEULhazdBUwrUM: מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-966633

12/10/2018 | 01:40 | מאת: ארז

ולאיי san blas ?

מנהל פורום רפואת מטיילים