חצבת וגם גבהים - שתי שאלות

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

05/09/2018 | 08:16 | מאת: זואי

שלום, יש לי שתי שאלות לקראת טיול בצפון איטליה: 1. אני ילידת 1972. חוסנתי פעם אחת בגיל שנה. לפני שנה ערכתי בדיקת נוגדנים לחצבת והתוצאה הייתה positive. האם יש צורך בהשלמת חיסון נוסף ? האם סביר שאני מוגנת ? 2. אנו מטיילים עם תינוקת בת 10 חודשים. האם מסוכן לישון איתה במלון הנמצא בגובה 2200 מטר ? האם מסוכן לעלות איתה ברכבלים לאתרים שגובהם באזור 3500 מטר ? אם לא אז עד איזה גובה בטוח לעלות איתה ברכבל. תודה ושנה טובה, זואי.

1. למי שקיבל מנה אחת של חיסון חצבת מומלץ לקבל מנה שנייה של החיסון כדי לאפשר חיסוניות לאורך שנים ארוכות. גם במקרה שלך שבו הוכח שיש לך נוגדנים. 2.מחלת גבהים מתחילה בד"כ מגבהים מעל 2000 - 2500 מטר. לא ניתן לנבא מי יסבול מהמחלה ומי לא. כאבי ראש, בחילה וקוצר נשימה הם סימנים של המחלה. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-966633

מנהל פורום רפואת מטיילים