עקיצת קרציה ביער בהולנד לפני 4 ימים

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

25/08/2018 | 00:50 | מאת: ג׳וד

שלום רב,בני בן ה26 נעקץ ע״י קרציה לפני כארבעה ימים.הקרציה הוצאה לאחר מאמצים לא קלים.במקום נותר מגע קטן.כרגע אין כל סימפטומים והוא מרגיש טוב.האם יש צורך לגשת בכל מקרה לבדיקת רופא או להתחיל בטיפול כל שהוא או להמתין ורק במידה ויתפתחו סימפטומים לגשת לבדיקה,אם כן,אצל מי? תודה מראש,בברכה ג׳וד

ישנן שתי אפשרויות: 1. לא לעשות דבר ובמידה ומתפתחים סימפטומים כמו חם, כאב ראש, הרגשת מחלה וכד' בשבועות הקרובים לפנות לרופא ולספר לו על הארוע 2. לפנות לרופא באזור בו נמצא ולקבל טיפול מונע למשך מספר ימיםעם כדורי אנטיביוטיקה (Doxycycline)

25/08/2018 | 10:49 | מאת: ג׳וד

תודה רבה

מנהל פורום רפואת מטיילים