עליה מהירה בגובה בטרק בגוואטמלה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

21/11/2017 | 22:56 | מאת: רחל

אנחנו בני 50 ,מתכננים טיול לגוואטמלה. בתכנית לנחות אחר הצהריים באנטיגואה -גובה 1580 מטר ולמחרת בבוקר לצאת לטרק ליומיים שבמהלכו עולים ביום הראשון עד לגובה 3600 מטר. לנים שם בלילה ועם הזריחה עולים לפיסגה שהיא בגובה 3900מטר ויורדים בחזרה עד לאנטיגואה. האם סביר לעלות כל כך הרבה בגובה ביום אחד? האם צריך לקחת כדורים? (אם כן איזה ובאיזה מינון)

-עליה מהירה כרוכה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת גבהים. יש חשיבות רבה להסתגלות הדרגתית לגבהים. -המחלה עלולה להיות מסכנת חיים. סימנים מחשידים: כאב ראש, בחילה, קשיי נשימה. -ממליץ לכם לפנות למרפאת מטיילים לקבלת הדרכה ומרשמם לכדורים(דיאמוקס או אורמוקס). המינון הוא 125 מ"ג פעמיים ביום. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים