בליטה עם נקודה שחורה מתחת לעור

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

20/09/2017 | 02:51 | מאת: סער

חזרתי מברזיל לפני כשבוע ואני רואה בשני מקומות בכף הרגל משהו שחור מתחת לעור.מה זה יכול להיות האם זה יכול להיות פרעוש והאם מסוכן מה עליי לעשות

השאר טלפון נייד או כתובת מייל - אצור איתך קשר מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

20/09/2017 | 16:10 | מאת: סער

[email protected] סער ניר לגבי הנקודה השחורה

שלחתי לך הודעה במייל דר' אבי יצחקי

שלום סיגל לאחר שראיתי את התמונות ששלחת אני סובר שמדובר ב - Tungiasis זהו סוג של פרעוש זעיר 1 מ"מ אורכו, שנכנס לאזור שטחי מתחת לעור. הנקבה מטילה שם את ביציה ולאחר מכן מתה - זו הנקודה השחורה שהמטייל רואה בכפות הרגליים. התופעה אינה מסוכנת אבל רצוי להסיר את הנגע בפעולה כירורגית פשוטה ומהירה על ידי רופא עור או פלסטיקאי. קישור ויקיפדיה מסביר בפירוט יתר: https://en.wikipedia.org/wiki/Tungiasis שנה טובה והרבה בריאות דר' אבי יצחקי מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

08/11/2017 | 16:18 | מאת: סער

דר יצחקי שלום רב לאחר שפניתי לרופא עור פלסטיקאי עפ המלצתך וקבענו תור לניתוח נעלמה הנקודה השחורה.מה עליי לעשות?

מנהל פורום רפואת מטיילים