אורמוקס ומניעת מחלת גבהים

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

23/08/2017 | 10:03 | מאת: דן

שאלה לגבי אורמוקס ומניעת מחלת גבהים טס לנפאל ומגיע לגבהים מעל 3000 מטר האם מותר/רצוי/כדאי לקחת את הכדורים כמה ימים לפני העלייה? הכוונה כטיפול מונע. כמה ימים לפני העליה, איזה מינון, כמה זמן לקחת? תודה

1/2 כדור אורמוקס (כל כדור 250 מ"ג) פעמיים ביום, כלומר כל 12 שעות להתחיל יומיים לפני שעולים מעל 2500 מ' ולסיים יומיים לאחר שמגיעים לשיא. בעת הירידה אין צורך ליטול. אם מופיעים כאבי ראש, בחילה או קוצר נשימה בעת הטיפוס, יש לרדת מיידית כמה מאות מטרים בגבה לצורך התאקלמות נוספת לפני ששוב מנסים לטפס. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים