מחלת גבהים..........

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

18/08/2017 | 15:17 | מאת: אורי

היי, האם בטיול לגייזרים באטקמה ו/או טיול יום בסלינס גרנדס בארגנטינה סובלים מהגובה או בגלל שזה רק כמה שעות זה לא נורא? גם הנסיעה מסלטה לסן פדרו רובה בגובה רב המקומות נמצאים בגובה של למעלה מ 4000 מ' יוצאים אליהם לטיולים של כמה שעות ויורדים ואין גובה ביניים.. בנוסף האם יש טעם לקחת בלון חמצן? אשמח לתשובה תודה רבה אורי

מחלת גבהים יכולה להתפתח בגבהים שמעל ל 2500 מ'. כדאי לקרא על המחלה ותסמיניה ולהתנהג בהתאם להנחיות שניתנות במרפאות המטיילים. חשיבות גדולה יש להתאקלמות הדרגתית לגבה. כדאי להצטייד בתרופות כנגד תסמיני המחלה וגם את המרשמים ניתן לקבל במרפאות המטיילים. לא, אין טעם לקחת בלוני חמצן. מציע לך לפנות למרפאה הקרובה לאזור מגוריך. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

19/08/2017 | 11:23 | מאת: אורי

קראתי הרבה על המחלה אך בשום כתבה לא דובר אם יש השפעה עם עליה ברכב למשל לגובה של4000 מ' וירידה לאחר מספר שעות בודדות..האם במקרה כזה גם יש סיכון?

אכן יש אפשרות לפתח מחלת גבהים גם בעליה מהירה. עדיף ליטול כדורים למניעת התופעות. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים