חיסון חצבת לנסיעה לפולין בעוד מספר ימים

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

15/08/2017 | 01:27 | מאת: רונה

שלום ד"ר יצחקי, אני נוסעת לפולין בעוד מספר ימים. אני ילידת 60 ולא זוכרת אם היתה לי חצבת בילדותי. שאלותיי: 1. האם כדאי להתחסן למרות הזמן הקצר עד הנסיעה? 2. מה הסיכוי לפתח תסמיני מחלה בזמן השהייה שלי בחו"ל, ועד כמה הדבר עלול להפריע לי במהלך הטיול? 3.אם רצוי להתחסן - האם אוכל להגיע למרפאתך בדחיפות (היכן היא?) ומה עלי להביא לצורך כך? בתודה, רונה.

הנחיית משרד הבריאות הנה להפנות לחיסון ולא לבדוק נוגדנים. מטופלים שנולדו לפני 1957, או אחרי 1970: נחשבים מחוסנים. לילידי השנים 1957-1970 ממליץ להתחסן גם אם נשאר זמן קצר. השאירי הודעה בטלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים