כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

17/11/2008 | 21:33 | מאת: ט

שלום, אני בת 19 בבדיקת דם התגלה אצלי LDL גבוה- 160, כולסטרול כללי 253 וHDL 70 TRIGLYCERIDES- 120 VLDL- 24 אני לא יודעת אם הכולסטרול תמיד היה ככה כי לא בדקו לי את זה בעבר. אציין כי אין לי סיפור משפחתי של כולסטרול גבוה שידוע לי. התחלתי לקחת גלולות מליאן לפני כמעט שנה. ייתכן שזה בגלל זה? אם כן, האופציה היחידה היא להפסיק את הגלולה? אני לוקחת את הגלולות לצורך רפואי ולא להגנה מהריון. האם יכול להות שהכולסטרול זה בגלל הגלולות? האם יש משהו מסויים חוץ מתרופות שאפשר לקחת כדי להוריד את הרמה של הכולסטרול? סוג של מזון? האם אפשר שגלולות מסוג אחר לא יעלו לי את הכולסטרול?

שלום גלולות אכן לשנות רמות השומנים בדם ולא כל התכשירים מתנהגים בצורה קבועה ושוה וע"כ יש לנסות שנוי או הפסקת גלולות כדי לבדוק הענין אינדיבידואלית. באופן עקרוני גם דיאטה מתאימה ופעילות גופנית יכולים לשפר רמות כולסטרול במידה לא רבה אמנם אבל שווה לנסות. בהצלחה! ד"ר אפרת וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול