שאלה בנוגע לסימבסטאטין

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

18/01/2009 | 19:05 | מאת: mozart

לד"ר שלום רב, אני בן 54 ולוקח סימבסטאטין של 10 מ"ג שלוש פעמים בשבוע כבר הרבה שנים. ערכי הכולסטרול שלי והטריגליצרידים בגדר הנורמה. שאלתי הראשונה:רופא המשפחה טוען שהכדורים נועדו בעיקר להורדת הטריגליצרידים. מומחה אחר טען שהסימבסטאטין נועד עבור הורדת יתר כולסטרול ולא טריגליצרידים. אשמח לדעת את דעתך בנושא. שאלה שניה: מלבד עצירות קלה,כל פעם שאני לוקח כדור כזה -יש לי בלילה חלומות לא נעימים. האם ידוע לך משהו בנושא זה? בתודה מראש וביחולי כל טוב.

שלום סימבסטטין היא תרופה מקבוצת הסטטינים שפעילותה היא בעקר הורדת כולסטרול, אבל יש לה יכולת לעתים גם להוריד (במידה קטנה) את רמת הטריגליצרידים. חלומות לא נעימים איננה תופעה המוכרת כקשורה בטפול ע"י ימבסטטין, אבל תמיד יכול להיות שיש קשר, וההשפעות הן בד"כ אינדיבידואליות. כל טוב! ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול