פירות ים וכולסטרול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

16/11/2008 | 11:21 | מאת: אסף

ד"ר שלום, איפה אפשר לברר כמה כולסטרול יש בסוגים שונים של פירות ים. האם הכולסטרול בפירות ים הינו מזיק בדומה לכולסטרול בבשר אדום? תודה מראש, אסף

שלום אסף בפרות ים יש כמויות משתנות של כולסטרול: למשל בשרימפס (100גרם) יש 195 מיליגרם כולסטרול, בקלמרי 260 מיליגרם כולסטרול (ל100גרם) -כמויות די גדולות. לעומת זאת בצדפות ובלובסטר יש כמויות יותר קטנות. הכולסטרול עצמו איננו "טוב" או "רע" אלא כמותו היחסית בחלקיקים הנושאים אותו בגופנו והנקראים ליפופרוטאינים (שמכילים כולסטרול שומנים אחרים חלבונים וויטמינים)היא הקובעת אם יגרום נזק. "כולסטרול רע" הוא למעשה ליפופרוטאין LDL ו"כולסטרול טוב" הוא ליפופרוטאין HDL. ככל שרמת הכולסטרול בגוף גבוהה יש סכנה לעליה ברמת הכולסטרול הרע ולכן אנו ממליצים לאלו הסובלים מרמות LDLגבוהות להפחית כמות הכולסטרול במזון. מקוה שהבהרתי המושגים! ד"ר וולפוביץ

28/06/2010 | 19:48 | מאת: אולי אני סתום

נדמה לי שיש בפירות ים יש כולסטרול משני הסוגים. ומה אם הם מעלים את הHDL? ענית בטענות כלליות וחמקניות

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול