תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

07/01/2009 | 15:12 | מאת: מיכל

שלום רב, תוצאות בדיקות דם כולסטרול כללי 256 hdl 73.90 ldl 160 התוצאות של הכולסטרול הכללי והכולסטרול הרע חורגות מהנורמה . שאלתי:האם יש משמעות לחריגה שהרי היחס של הכולסטרול הכללי והכולסטרול הטוב הוא 3.5 לערך שהוא היחס הרצוי?והאם פרמטר תקין זה של יחס גובר על התוצאות החורגות מהנורמה? תודה

שלום מיכל היחס סביר לאור העובדה שרמת הכולסטרול הטוב אצלך גבוהה. אבל, בכל זאת רצוי שכל רמות השומנים בדם יהיו בתחום התקין,כולל רמת LDL. כמובן שמצבך טוב יותר ממי שגם היחס איננו תקין אבל אין כאן ענין של "התגברות"... ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול