טריגילצירידים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

31/12/2008 | 19:14 | מאת: אליהו

בן 32 משקל 75 hdl - 40 ldl-120 טריגלצירידים- 172 האם טריגלצירידים זה בסדר?,הרופא אמר לי שזה לא נורא?

שלום אליהו אמנם לא ציינת זאת אבל אני מניחה שאתה בחור בריא. ע"פ רמות הליפידים יש לך נטיה כנראה להפרעה בשומנים שמתבטאת ברמת HDL נמוכה מעט ועליה מינימלית ברמת טריגליצרידים. כרגע ההפרעה קלה אבל היא עלולה להחמיר עם הזמן ולכן יפה להתיחס שעה אחת קודם..... לגבי HDL- רצוי להתרגל לפעילות גופנית רוטינית שעשויה להעלות רמתו בדם. לגבי רמת טריגליצרידים (בהנחה שהיית בצום של 12 שעות לפני הבדיקה)-הגבול העליון של הנורמה הוא 150, כך שהרמה אצלך מעט מאד גבוהה. ידוע שטריגליצרידים רגישים מאד לדיאטה ולכן אפשר בקלות להוריד רמתם ע"י שנוי קל בהרגלי התזונה. בהצלחה! ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול