שומן רווי צמחי

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

08/01/2010 | 15:23 | מאת: אלי

בהרבה מקומות קראתי כמה טוב שמן זית, טחינה, גרעיני חמניה וכ'ו. אכן אני מודע למעלותיהם. יחד עם זאת ראיתי שבשמן זית יש 16% שומן רווי, בטחינה 10% שומן רווי ובגרעיני חמניה 12% שומן רווי. האם בכך שאנו אוכלים מזה אנו לא פוגעים בעצמינו באותה מידה שאנו מטיבים? הרי השומן הרווי הזה שוקע בדפנות כלי הדם.. או שאולי אני מפספס משהו ואשמח אם תאירו את עיני..

שלום אלי שמן זית מכיל בעקר שומן חד בלתי רווי שנחשב כ "שומן טוב" ולכן מומלץ. בכל מקרה פרטי דיאטה אינם בתחום פורום זה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול