רמות קולסטרול גבוהות.

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

04/01/2010 | 10:35 | מאת: יהודה

שלום ד"ר וולפוביץ. בבדיקת דם אשר ביצעתי לפני חודשים ספורים התגלו רמות קולסטרול יחסית גבוהות של 220 mg/dl. ה hdl היה 46 בעוד ה ldl היה 148. טריגליצרידים 121. אני בן 67. שאלתי היא האם יש אפשרות לטפל בהורדת הערכים שלא באמצעות תרופות? הרופא המליץ על נטילת סימבקור 20 מ"ג ביום. זה גרם לי להפרעות בשינה.האם יש פתרון אחר?

שלום יהודה כדי להוריד רמות כולסטרול בדם ניתן להשתמש בטפול לא תרופתי (דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת+פעילות גופנית רוטינית) וטפול תרופתי(ישנן 4 קבוצות של תרופות המשמשות למטרה זו). ע"פ הערך הקיים ואחרי שנקבע לאיזה ערך של כולסטרול רוצים להגיע (קשור גם ברקע הרפואי והמשפחתי וכו) מחליטים מה הטפול המתאים. יש להמשיך להתיעץ עם רופא המשפחה ע"מ שיתאים אישית לך הטפול האופטימלי. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול