רמת טריגליצרידים וכולסטרול גבוהה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

31/12/2009 | 14:18 | מאת: ורד

שלום, שמי ורד, אני בת 25 ובבדיקה שגרתית התגלו הערכים הבאים: כולסטרול:246 טריגליצרידים: 233 LDL: 138 HDL: 61 אציין שלפני שנה בדיוק עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה וכעת אני נוטלת גלולות למניעת הריון במשך שנה. מעולם לא סבלתי מרמות גבוהות של שומנים וכולסטרול. לפני שנה ילדתי את בני ובבדיקה לאחר הריון הערכים היו תקינים. האם ייתכן שהערכים הגבוהים נובעים מכריתת כיס המרה? אולי מהגלולות? או משילוב שלהם? אציין שאני לא מבצעת פעילות גופנית כלל וכמו כן עליתי מעט במשקל. במשפחתי סיפור של היפרכולסטרמיה אולם לא מגיל צעיר. האם עליי ליטול כדורים? או שפעילות גופנית תספיק במקרה שלי? ורד.

שלום ורד גלולות אכן יכולות לגרום לעליה ברמות השומנים. אבל ערכי השומנים שלך מוגברים במידה מינימלית ואין צורך בטפול תרופתי ע"מ להפחיתם. יש לפנות בכל מקרה לרופא המשפחה ע"מ להחליט על הצעדים הבאים הנחוצים (שנוי הגלולות? שנוי אורחות החיים-דיאטה מתאימה ופעילות גופנית). בהצלחה ד"ר וולפוביץ

31/12/2009 | 14:32 | מאת: ורד

תודה על תגובתך. מה לגבי העובדה שאין לי כיס מרה? האם זה משפיע על ספיגת השומנים? האם ספיגת השומנים מושפעת מהעובדה שאין כיס מרה? אציין שמאז שאין לי כיס מרה אני מרגישה שעליתי במשקל... (אולם רופאים שוללים כל קשר בין השמנה לכריתת כיס מרה.)

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול