רמת כולסטרול גבוהה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

22/12/2009 | 18:19 | מאת: יעל

ד"ר וולפוביץ שלום רב, בהמשך לשאלתי מלפני מספר ימים ולהתייחסותך כי חסר מידע נוסף, להלן נתונים נוספים שהופיעו בבדיקת הדם: רמת טריגליצרידים = 56 HDL = 87 LDL= 120 NON HDL COLESTEROL= 132 כל אלו היו בטווח הנדרש אולם למרות זאת רמת הכולסטרול היתה גבוהה מהטווח ועמדה על 218. איך זה יתכן ? אגב, לא ציינתי, אני בת 45. תודה מראש יעל

שלום יעל רמת הכולסטרול הכללי (אצלך 218) מושפעת מכל סוגי השומנים בדם ואצלך ספציפית כנראה משום שרמת HDL יחסית גבוהה, זה מה שמשפיע על רמת הכולסטרול הכללית שהיא מעט גבוהה מהגבול העליון של הנורמה. כל טוב ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול