רציתי בבקשה לשאול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

21/12/2009 | 13:38 | מאת: לילי

שלום רב !!! רציתי לשאול לגבי הוריי, אימי בת 62 , יש לה עבר של טריגליצרדים גבוהים וכולסטרול גבוה, כבר שנים שהיא לוקחת סימבסטטין 10 מ"ג ובזיפברט , כיום המצב התאזן. שמעתי בטלויזיה שהתרופה סימבסטטין עלולה להחליש את שריר הלב, כמו כן גורמת לנזק בכבד. אז שאלתי היא , האם לאחר שהמצב התאזן אפשר להפסיק את התרופות הללו ? או שהשומנים והכולסטרול יחזרו ? גם אבי בן 72 לוקח סימבסטטין לאחרונה שמענו בטלויזיה שהתרופה הזו מחלישה את שריר הלב וגורמת נזק לכבד ? מודה לך מראש לילי

שלום לילי לכל תרופה יש פוטנציאל לתופעות לואי -מכל מיני סוגים. התרופות שמורידות כולסטרול עלולות לגרום לנזק בכבד (תופעה די נדירה) ולא מחלישות את שריר הלב. הנטיה לשומנים גבוהים בדם הינה מולדת בד"כ ולכן בד"כ לא חולפת עם הזמן. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול