כדורים להורדת כולסטרול וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

19/12/2009 | 18:57 | מאת: שואלת 73

שלום, אני סובלת מכולסטרול גבוהה (hdl-49.7, ldl-178.7, cholesterol - 277) ובנוסף בתהליך טיפולי פוריות כ 5 שנים. בתחילת תהליך טיפולי הפוריות ולאחר הפסקת גלולות למניעת הריון ערכי הכולסטרול שלי היו יחסית נמוכים כ 240, אולם בפעם האחרונה שבדקתי הערכים היו גבוהים (כפי שצויין למעלה). בנוסף לפי תחילת טיפולי הפוריות הייתי מטופלת בכדורים להורדת כלוסטרול מספר שנים, ובתחילת הניסיונות להכנס להריון הפסקתי את לקיחת הכדורים. בפעם האחרונה ששאלתי את אחד הרופאים במחלקת IVF לגבי כדורי כלוסטרול הוא ביקש שאני לא אקח בזמן הטיפולים. השאלה שלי, היות ואני כבר תקופה ארוכה ללא טיפול מנע לכולסטרול: 1. האם בגיל שלי (36) יש נזק לטווח הארוך בגלל שאני לא מטופלת להורדת הכולסטרול? 2. האם אני בכל זאת יכולה לקחת את הכדורים להורדת הכולסטרול בזמן הטיפולים, או שזה יפגע בניסיונות להרות? תודה רבה על התשובה

שלום כולסטרול גבוה גורם לנזק בכלי דם בתהליך ארוך שהקצב שלו נקבע ע"י גורמים רבים ולכן הטפול הוא אינדיבידואלי (ע"פ מידת הסכון). בכל מקרה נהוג להשתדל להמנע מטפול בסטטינים בנשים בגיל הפוריות שכן לא ידוע לבטח שאין לתרופה זו פוטנציאל לפגוע בעובר. לא ידוע לי על פגיעה פוטנציאלית של כולסטרול גבוה בתהליך הפוריות, אבל אין נושא זה בתחום מומחיותי. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול