עודף כולסטרול בדם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

16/12/2009 | 17:28 | מאת: מיטל

הייתי מעוניינת לברר מעט לגבי מחלת היפרכולסטרולמיה: 1. כמה מקרים קיימים? 2. כמה מקרים חדשים מוצאים בשנה? 3. מה מאפיין חולים אלו? אשמח לקבל תשובות, תודה רבה מיטל

שלום מיטל היפרכולסטרולמיה איננה מחלה אלא רמה גבוהה של כולסטרול בדם שעלולה עם השנים לגרום לנזקים בכלי הדם. הנ"ל לא גורמת לסמפטומים מידיים כלשהם ובעיה זו מתגלה רק אם מבצעים בדיקות דם (בד"כ רוטיניות). התופעה מאד שכיחה ולא ממש נמדדת כמו שבקשת. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול