סימבסטטין

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

19/12/2008 | 00:57 | מאת: דוקטור לכימיה

אני לוקח קבוע סימבסטטין 20 מ"ג בערב 19-21 לפי הנחיה של הרופא \ רוקח . לעיתים קרובות יוצא שאני אוכל את א. הערב אחרי 10 או 11 בלילה . האם עדיף במקרה כזה לקחת את הכדור עם הארוחה (העיקרית) האחרונה ? ההגיון שלי אומר שאם לקחתי את הכדור בסביבות 8 בערב ואכלתי בסביבות 11 בלילה -הוא כמעט ולא ישפיע ואת זה אני מעוניין למנוע . אשמח להתייחסות

שלום מומלץ ליטול סימוביל בשעות הערב שכן יש לנ"ל יתרון פרמקולוגי -אז ההשפעה על מטבוליזם הכולסטרול היא היעילה ביותר. בנוסף מומלץ לטול עם האוכל כדי למנוע כאב בטן שעלול להיגרם ע"י התרופה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול