כולסטרול ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

18/12/2008 | 22:45 | מאת: אחד

האם יש קשר בין תת פעילות התריס לבין כולסטרול גבוה ? אני באמצע שנות השלושים , עם תת פעילות בלוטת התריס, נוטל אלטרוקסין משנות העשרה ובדר"כ מאוזן. לפני מספר שנים בדיקת שומנים הראתה LDL גבוה )160) . מאז אני מקפיד לשמור דיאטה, עוסק בפעילות גופנית , ובעיקר בזכות תוספים שהתחלתי לקחת ה LDL ירד ל 120. אני רזה, אין במשפחה היסטוריה של כולסטרול גבוה. האם ייתכן שהכולסטרול הגבוה קשור לתת פעילות התריס?

שלום תפקוד לא תקין של בלוטת התריס יכול לשנות (טכנית בלבד) את רמות הכולסטרול הנמדדות בדם. כאשר יש תת פעילות של בלוטת התריס הכולסטרול עולה וכאשר יש יתר פעילות, הכולסטרול יורד. כך שיש תמיד לבדוק את תפקוד בלוטת התריס ורק אם תקינים ניתן להתיחס אוביקטיבית לערכי הכולסטרול. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול