תוצאות בדיקת שומנים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

18/12/2008 | 08:57 | מאת: בן 35

יש לי מספר שאלות לגבי התוצאות שלהלן: NON-HDL_CHOLESTEROL 135 100- 74 85 GLUCOSE 1.17- 0.67 1.01 CREATININE 200.0- 110.0 CHOLESTEROL 150- 10 76 TRIGLYCERIDES 120- 40 57 CHOLESTEROL- HDL 130.0- 40.0 118.2 CHOLESTEROL-LDL calc 1. מהו NON_HDL COLESTROL והאם המספר תקין ? 2. מדוע בעצם מבצעים את הבדיקה בצום ? הרי רוב הזמן אנחנו לא בצום? כמו כן מאחר ואנחנו רוב הזמן לא בצום , האם עלי להסיק שרוב הזמן ה LDL שלי גבוה יותר מתוצאות הבדיקה? 3. בהמשך לשאלה 2, תוצאות ה LDL סה"כ סבירות עפ"י הטווח(אני רזה, שומר דיאטה), אך שמעתי מפי רופא שלאור השיטה בה נקבעים הטווחים, אי אפשר בהכרח להסיק האם התוצאה טובה או לא.מה דעתך? 4. מהו creatanin ומדוע הוא נבדק בבדיקת שומנים?

שלום NON HDL CHOLESTEROL הוא הכולסטרול שלו פוטנציאל להזיק לכלי הדם שלנו. רמתו בדם אמורה להיות עד 130 ואצלך היא מעט מאד גבוהה מהרצוי. אבל אכן כל תוצאות השומנים בדם אצלך תקינות ואין צורך לטפול אצלך בשלב זה. הבדיקות שנעשות בצום מהמנות ועל פי ערכים אלה אנו קובעים האם רמות השומנים תקינות או לא. קראטינין הוא ערך הקשור לתפקוד הכליה ואיננו קשור ישירות לרמות השומנים בדם. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול