איזיטרול(שאלה לדר.אפרת וולפוביץ)

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

15/12/2008 | 20:08 | מאת: חוה

שלום רב,לבקשתך אני חוזרת על שאלתי שוב: אני בת 73.ישלי לחץ דם גבוה אבל מאוזנת.מאחר שהLDL שלי היה גבוה מ-130 אני נוטלת זה יותר משנה כל לילה לפני השינה פרבסטטין 10 מג+איזיטרול (הבדיקות האחרונות הראו:103 LDL,ו-58 HDL )בבקורי האחרון אצל רופאת המשפחה היא אמרה לי לא ליטול יותר איזיטרול מאחר ולדבריה היה מחקר לאחרונה שהוכיח שהוא לא מגן על דפנות כלי הדם ולכן הוא לא מועיל ואין טעם ליטול ככה סתם את התרופה כי כל תרופה זה רעל ולשאלתי מה אני אעשה אם הLDL יעלה שוב מעל הערך הרצוי היא אמרה אז אנחנו נעלה את המינון של הפרבסטטין אבל מנסיוני בעבר לא יכולתי לסבול מינון של 20 מג פרבסטטין כי עשה לי תופעות לואי קשות. אני שואלת1) מה היא דעתכם לגבי הפסקת נטילת האיזיטרול ?2) האם זה נכון שהוא לא מועיל?3)האם קיימת הוראה גורפת לא ליטול יותר איזיטרול?אודה לך בעד תשובתך בהקדם.

שלום חוה אכן פורסמו לאחרונה 2-3 עבודות שלא הוכיחו שאיזיטרול אכן משפר ההיצרויות בכלי הדם (כפי שהוכח בטפול ע"י פרבסטטין), אבל האיזיטרול היא יחסית תרופה חדשה ומנסיוננו אנו יודעים שכדי לקבוע אם תרופה זו או אחרת משפיעה על גופנו יש צורך בהרבה יותר מחקרים לאורך תקופה יותר ארוכה. בנוסף אין לשכוח שגם הפחתת הכולסטרול בפני עצמה (מה שאיזיטרול אכן מצליח לעשות) גם היא חשובה. בנתיים ממש אין הוראה גורפת לא לטול יותר איזיטרול ויש לחכות להוראות בעתיד שבודאי יסתמכו על נתונים רבים נוספים. כל טוב לך ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול