בדיקות דם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

06/12/2008 | 13:19 | מאת: צופ

לרופא שלום בדיקות הדם שלי מראות על כולסטרול גבוה 246 כללי מתוך זה ה ldl 162 וה hdl 73.הטריגליצרידים 53 ( ערכים של המעבדה 170- 35 ).כך המצב כבר מס' שנים כיום ממליצים לי לקחת לפיטור כדי להוריד את ערכי הכולסטרול ל100 .אני כבת 60 רזה עושה הרבה ספורט ואוכלת לא שמן,מקפידה מאד מה ניכנס לפה.אשמח לדעתך . בתודה

שלום הטפול בכולסטרול גבוה הוא למעשה טפול מניעתי המכוון להוריד סכון למחלות הקשורות בטרשת עורקים המצירה כלי דם ועלולה לגרום לסתימות. הטפול ברמה גבוהה של כולסטרול בדם כולל טפול לא תרופתי (דיאטה ופעילות גופנית) וכן טפול בתרופות. כדי להתאים לכל אדם את הטפול המתאים יש קודם כל להגדיר גורמי סכון נוספים למחלות כלי דם כמו עשון, ספור משפחתי, סכרת, יתר ל"ד , פעילות גופנית, משקל גוף ועוד ואז ע"פ מצב החולה ורמת הכולסטרול שלו-לקבוע האם יש מקום להתחיל מיידית טפול תרופתי או יש לנסות קודם טפול לא תרופתי. לגביך חסרים לי נתונים כדי להביע עמדה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול