סימבקסון להורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

03/12/2008 | 16:50 | מאת: רינה

שלום לד"ר, בת 70, התחלתי לקחת 10 מ"ג של סימבקסון להורדת כולסטרול. לאחר חודשיים ירד הכולסטרול לנורמה. אני ממשיכה לקחת אבל התחלתי להרגיש כאבים, בכתפיים,בגב וברגליים. אך אם אפסיק את הכדורים הרופא אמר לי שהכולסטרול שוב יעלה. מה עושים? מצפה לתשובך ובתודה רינה

שלום רינה אכן סימבקסון עלול לגרום לכאבי שרירים, ואם כאבים אלה לא חולפים תוך זמן סביר יש להפסיק התרופה ולראות אם המצב משתפר.(שכן ישנם מצבים רבים אחרים שגורמים לכאבים דומים). אם מתרשמים שהסימבקסין היא הגורם לכאב, ניתן לנסות תרופות אחרות לטפול ברמת יתר של כולסטרול-יש בשוק תרופות נוספות-הן כאלה השייכות לקבוצת הסטטינים עמן נמנה גם הסימבסטטין, והן תרופות מקבוצות אחרות. כמובן שכל המהלך הזה אמור להתריחש בהנחית ובתאום רופא המשפחה. בהצלחה ד"ר אפרת וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול