בדיקת דם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

03/12/2008 | 13:48 | מאת: בר

הטריגליצרידים שלי יצאו 175 זה בסדר? ורשום ליד הבדיקה שהנורמה היא 10-150. אבל שעשיתי את הבדיקה לפני חודשיים והתוצאה שלי הייתה 150 היה רשום ליד הבדיקה שהנורמה היא 10-200. למה זה ככה? איך ייתכן שפעם זה עד 200 ופעם זה עד 150? תודה לך.

שלום בר באופן רשמי רמת טריגליצרידים תקינה היא עד 150, אבל רמת טריגליצרידים מתחת 250 נחשבת לעליה קלה הניתנת לתקון תזונתי בקלות בד"כ. בכל מקרה, רמות טריגליצרידים מושפעות מגורמים "סוביקטיביים" כמו המזון שנאכל בשעות ובימים שלפני הבדיקה , סטרס נפשי וכו. מבחינת ערכי היחוס של המעבדות השונות- הם אכן שונים לעתים, ויש להתענין ספציפית במעבדה שבדקה -מדוע. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול