כולסטרול טוב וכולסטרול רע

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

02/12/2008 | 22:17 | מאת: ערן

ד"ר שלום, מה המשמעות של כולסטרול שיש בדגים כמו סרדינים או טונה. האם מדובר בכולסטרול טוב או שכל כולסטרול שצורכים מהחי או מהצומח הנו רע. אודה לך על תשובה מפורטת.

שלום ערן הכולסטרול עצמו נמצא במזונות איננו "רע" או "טוב".בגופנו הוא מתחבר לחלבונים ושומנים אחרים ויוצר חלקיקים הנקראים ליפופרוטאינים. מה שנקרא "כולסטרול רע" הוא ליפופרוטאין מסוים (LDL) שהשפעתו על כלי הדם מזיקה. מה שנקרא "כולסטרול טוב" הוא ליפופרוטאין אחר (HDL) שהשפעתו מיטיבה. כך שבאופן כללי אנחנו מעדיפים מזונות דלי כולסטרול באנשים שאצלם יש רמה גבוהה מדי של כולסטרול כדי להוריד רמת הליפופרוטאין LDL. שונה הדבר כאשר מדברים על חומצות שומן. יש מזיקות יותר ויש מיטיבות והן שונות ברמתם במזונות השונים. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול