אמא בת 76

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

30/11/2008 | 23:46 | מאת: דניאלה

שלום רב , אמי בת 76 בריאה בדר"כ עברה ניתוח להסרת כיס מרה לפני כשנה . נוטלת תרופות: אומפרדקס, נורמיטן 25 מ,"ג, דיאנזטין , ולאחרונה מקבלת 40 מ"ג פרבליפ לכוחסטרול 130. מאז שנוטלת הפרבליג היא הפכהלהיות מוגבלת , קשיי נשימה , כאבי שרירים לא יכולה ללכת יותר מ100 מטר מתעייפת מכל דבר קטן. היא אישה פעילה שוחה פעמיים בשבוע אך מאז היא שבר כלי, הרופאה אינה מתייחסת לתלונתיה וטוענת שאינה בכושר ושתרופת הפרבליפ נחוצה להורדת רמת הכולסטרול . קרנו על Q10 שמשפיע לטובה על נוטלי תרופות להורדת הכולסטרוץ האם יש ניגודיות בין התרופות שנוטלת בכל יום ובין ה Q10? האם בכלל ייטב לה אם תקח ה Q10 ? תודה מראש על תשובתך!

שלום דניאלה הפרבליפ אכן יכולה לגרום לכאבי שרירים ויש לדון בענין זה עם רופאת המשפחה ולשקול הפסקת התרופה. לגבי Q10 אין הוכחות מדעיות שתרופה זו תורמת לשפור כלשהוא במצב הבריאותי. בהצלחה! ד"ר אפרת וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול