האם המצב מחייב לקחת סטטנים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

07/10/2014 | 13:43 | מאת: שלומית

בת 66 משקל 62 גובה 162 LDL-144 HDL-53 TRIGLYCERIES146.7 COLSTROL TOTAL-226.3 NON-HDL-173 לפני כחודש ימים התחלתי לנסות כמה סוגים שממש לא מסתגלת אליהם בגלל תופעות לוואי בנתיים אני לא לוקחת כלום ומודאגת.האם זה חובה במצבי.

שלום שלומית לכל אחד נקבע ערך יעד אחר של LDL לפי הרקע הרפואי משפחתי וכו. מכיון שלא ציינת הרקע שלך אינני יכולה להתיחס לשאלתך. באופן כללי יש לנסות טפול לא תרופתי קודם כל (דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת ופעילות גופנית רוטינית) ורק אחרי כשלשה חדשים לבדוק רמות השומנים שוב ולהחליט אם יש מקום להתעקש על טפול תרופתי. ממליצה לפנות לרופא המשפחה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול