רמת LDL

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

13/08/2014 | 00:49 | מאת: נתן

שלום לרופא גיל 55 ,קיימת היצרות קרוטיס צד אחד 25% מטופל ב סיבסטטין 20 מ'ג טריטיס 5 פעמיים ביום אומפרדקס 20 מיקרופירין 75 ו דיזוטיאזיד 12.5 מ'ג אני מבצע מעקב שומנים אחת לחצי שנה,בבדיקה האחרונה שהייתה השבוע התקבלה התוצאה-CHOLESTEROL166 ' LDL 87.3 ' HDL63 ' TRIGLYCERIDES 78 כשבבדיקה שלפניה הייתה רמת ה LDL69 ' HDL 70 ולפני זה LDL68 ' HDL 54 ועוד לפני זה LDL 70.6 ' HDL 66 השאלה האם רמת ה LDL הנוכחית87.3 תחת סימבסטטין 20 [כשברקע גורם הסיכון שציינתי,] ,לעומת התוצאות הקודמות של ה LDL , - [אין סכרת] - היא רמה רצויה? שלא צריך להיתיחס אליה במיוחד? או האם יש לשאוף להגיע לLDL נמוך יותר, ואם כן איך להגיע לכך? תודה

16/08/2014 | 00:58 | מאת: נתן

אני חושש מהחמרת ההיצרות גם בקרוטיס, ומניח שאולי יש היצרויות אחרות שאני לא יודע עליהן, אם הערך הנוכחי ישאר LDL 87.3 , במיוחד ששמעתי שמחקרים מראים שרק ערך נמוך מ70 יכול למנוע החמרה של היצירות קיימת לא שיניתי מאומה בתרופות ונראה לי מוזר ש קיימת קפיצה כזו של כמעט 20 יחידות כלפי מעלה מה לעשות? אני אובד עצות

שלום נתן הערך הרצוי של LDL משתנה מפציינט לפציינט. רק חולים בסכרת או במחלת לב או שסובלים מהיצרויות עורקים משמעותיות, ערך LDL הרצוי להם הוא תחת 70. לגביך אם אינך מתאים לאחר הקטגוריות הנ"ל הרי שערכי השומנים שלך כלם כולל LDL בהחלט מספקים. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול