רמות HDL בצניחה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

11/06/2014 | 22:24 | מאת: רוית

שלום רב, בבדיקות האחרונות שעשיתי ראיתי תוצאות מדאיגות HDL 30 LDL 107 non HDL 124 טריגליצרידים 83 הבדיקה האחרונה לפני כן היתה ב2010 ונראית כמו שאר הבדיקות שלי משנים קודמות: HDL 44 LDL 94 Non HDL 107 טריגליצרידים 62 TSH נשאר קבוע כל החיים בגבול התחתון של הנורמה. לחץ הדם שלי בד"כ נמוך מאד ובשנים האחרונות תקין. אני בת 38, אוכלת מזון די בריא, לא עושה ספורט בכלל, וילדתי ילד ראשון ב2011 ושני ב2013. אני מרגישה שכל החיות שלי מתדרדרת מהר מאד בשנים האחרונות וכמובן לא יודעת למה. כולל ירידה בתפקודים שונים. לאבי יש בעיות של כולסטרול ומחלת לב מה ששונה בחיי כיום מלפני 4 שנים זה שאני ישנה הרבה פחות ממה שהייתי רגילה אבל לא פחות מ6-7 שעות . מה יכול להיות הגורם לשינוי הקיצוני בHDL והאם אפשר לעשות משהו בקשר לזה? אודה לך על כל עזרה בברכה רוית

שלום רוית רמות HDL נקבעות גנטית ולא מקובל כיום טפול תרופתי לשנות רמתן. לעתים פעילות גופנית רוטינית מעלה רמת HDL. ממליצה לנסות! ד"ר וולפוביץ

16/06/2014 | 10:04 | מאת: רוית

האם HDL ברמה של 30 הוא לא מצב מסכן חיים? האם זה לא אומר שנוצרת אצלי טרשת עורקים בקצב מהיר? האם יש דרך לבדוק את זה? אני בהחלט אנסה לעשות פעילות גופנית,ולשנות את התזונה לפי המלצות מהאינטרנט- אך כמה זה קריטי לפעול מהר, או האם כדאי לי לקחת תוספים מורידי LDL? תודה רבה על תשובתך רוית

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול