כבד שומני

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

06/05/2014 | 00:54 | מאת: נועם

שלום איזה סוג שומנים מצטברים בכבד שומני? האם טריגלצרידים או כולסטרול? קראתי ש 70 אחוז מהכולסטרול הגוף מיוצר בכבד, האם כשיש כבד שומני (שזה בעצם כבד חולה) זה משפיע על ייצור הכולסטרול? או לחלופין על פינוי הכולסטרול העודף? כבד שומני הוא תוצאה של בעיות בשומנים/עודף משקל/אלכוהול וכדומה, או גם גורם לכשלעצמו להפרעות כלשהן? תודה

שלום נועם השומן הנצבר בכבד שומני הוא טריגליצרידים. כאשר הצטברות השומן איננה מאד בולטת הכבד עשוי לתפקד כראוי, אבל עם השנים חלק מהחולים יפתחו בעיות בתפקוד הכבד עקב הצטברות השומן. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול